Serviceportaal
Proces consultant bij BCT worden? Solliciteer nu!
DIRECT SOLLICITEREN

Vacature: Proces consultant (medior)


BCT is een ambitieuze organisatie die volop in ontwikkeling is in een dynamische markt. Wij bieden een werkomgeving waarin samenwerking, zelfontplooiing en goede bedrijfsresultaten hand in hand gaan. En dit doen we nu al 35 jaar met 140 medewerkers en met veel succes.

Binnen BCT ondersteunt de Business Unit Digital Transformation kennisintensieve organisaties bij het nemen van stappen naar digitale volwassenheid.

Business Unit Digital Transformation

Digital Transformation begeleidt organisaties in de transitie van analoog werken naar digitaal denken. Dit doen wij door middel van het leveren van hoogwaardige producten en diensten. De aanpak rondom het leveren van deze producten en diensten is het grootste goed van ons team. Middels projecten leveren wij meerwaarde waardoor de klant ook naar de toekomst toe bestaansrecht heeft. Digital Transformation richt zich primair op lokale en regionale overheden en instituten binnen de thema’s digitaal werken, zaakgericht werken en besturen.

Om het DT team te versterken, zoekt BCT een getalenteerde (medior) proces consultant. Binnen deze functie ben je vaak op locatie bij onze klanten. Ons werkgebied beslaat naast geheel Nederland steeds vaker ook uit België en Duitsland.

De functie

Als (medior) consultant ben je medeverantwoordelijk voor de succesvolle uitvoering van projecten bij onze klanten. Je begeleidt projecten inhoudelijk, daarnaast lever je project-deliverables op in samenwerking met de projectmanager.

Je verricht voornamelijk werkzaamheden op het gebied van functionele inrichting en het vertalen van de procesmodellen naar onze concrete systeemoplossingen/solutions. Je hebt een gedegen kennis van informatiemanagement om deze werkzaamheden uit te voeren. Je zal in deze functie zelfstandig opereren bij onze klanten.

Je implementeert het project inhoudelijk en verzorgt de overdracht naar de beheerders en gebruikers. Daarnaast adviseer je klanten op basis van je kennis en ervaring over de verschillende aspecten van processen en analytics om zodoende de operatie en bijbehorende systemen te verbeteren.

Verder ben je betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe business solutions binnen onze bestaande en nieuwe markten. Je ondersteunt bij aanbestedingen door middel van het beantwoorden van productgerelateerde vragen, maar je ondersteunt ook Marketing en Sales bij evenementen en demo’s d.m.v. het inrichtingen van omgevingen en eventueel het presenteren van een solution.

Als consultant heb je de volgende taken:

 • Implementeren van onze softwareoplossingen met de bijhorende begeleiding van de klant;
 • Documenteren van werkzaamheden met naslagwerk voor klant en collega;
 • Tijdig opleveren van gewenste deliverables met een bewaking van kwaliteit en budget;
 • Het presenteren van BCT en haar productportfolio in het dagelijks acteren bij onze klanten;
 • Verzorgen van kennisoverdracht als onderdeel van het project en ondersteunen bij het in gebruik nemen van een BCT-product;
 • Problemen oplossen, uitvoeren van wijzigingen en participeren in verbeterprojecten. Dit resulteert in aanscherping van onze oplossingen.

Wat wij jou bieden

Een vrije rol waarin je met ideeën kan komen om BCT te profileren en de mogelijkheid om deze ideeën ook uit te voeren. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief.

Samen met je collega’s bouw je aan de professionaliteit van het team. Daarnaast heb je de mogelijkheid om diverse trainingen te volgen waarbij je jezelf verder ontwikkelt. Uiteraard bieden we ook marktconforme arbeidsvoorwaarden.

En natuurlijk kun je werken in een bedrijf dat voortdurend evolueert en altijd rekening houdt met de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Wat jij kunt bijdragen

Hou je ervan om mensen en organisaties te helpen? Je toont eigen leiderschap, bent zelfstandig maar je kunt ook goed in teamverband werken. Je bent communicatief sterk op alle niveaus binnen een organisatie en toont commercieel inzicht. Je kunt op inhoudelijk vlak een coördinerende rol in projecten spelen.

Je bent in staat om complexe vraagstukken of moeilijke situaties te analyseren en oorzaak en gevolg te onderkennen. Je bent conceptueel sterk waardoor je abstracte informatie kunt vertalen naar concrete toepassingen. Daarnaast ben je resultaatgericht en heb je een hands-on-mentaliteit.

Je bent gedreven om zelfstandig invulling te geven aan kennismanagement op het gebied van je kennisdomein en de bijbehorende thema’s, waardoor je als autoriteit op je vakgebied wordt ervaren.

Daarnaast heb je een opleiding op minimaal hbo-niveau en aantoonbare affiniteit met Informatiemanagement of ICT.

Jij beschikt over:

 • Relevante werkervaring van minimaal 3 jaar;
 • Ervaring met het definiëren, analyseren en in kaart brengen van de bedrijfsprocessen en de gerelateerde impact op de aanwezige Business Intelligence en backoffice systemen in de organisatie;
 • Ervaring met opereren op tactisch- & operationeel niveau binnen een organisatie;
 • Ervaring met collaboratieomgevingen en portalen (kennis van SharePoint en Office 365 is een pré);
 • Ervaring met verandertrajecten binnen organisaties, mogelijk in combinatie met IT-implementaties;
 • Kennis van en ervaring met onze markten is een pré;
 • Kennis van BPMN/informatiemanagementsystemen is een pré.

Reageren

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je CV en motivatie t.a.v. Freek Sengers naar jobs@bctsoftware.com, of kom eens praten met een van onze collega’s om te weten te komen waarom BCT voor jou de plek is om de volgende stap in jouw carrière te zetten. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Freek Sengers.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

DIRECT SOLLICITEREN

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Freek Sengers:

+31 46-442 45 45

Freek.Sengers@bctsoftware.com

Freek Sengers

Freek Sengers

Business Manager / Manager Delivery

Interesse?

Andere vacatures

Waarom BCT de ultieme place to work voor jou is

LEES MEER

Wie zijn we en wat maakt ons uniek? Ontdek het in de BCT brand movie!