Serviceportaal

Werken met open source-oplossingen heeft gevolgen voor de manier waarop wij als mens in een organisatie kunnen opereren. Wat doet ons brein met de verkregen vrijheid?

LEES HET TRENDPAPER

Trendpaper open source verschenen


Uit de serie 'Survival of the smartest'

Dots

Open source is een ontwikkeling die een forse trendbreuk betekent met het verleden waarin we min of meer blindelings vertrouwen hadden in leveranciers die ons gesloten softwareapplicaties boden.

Mockup BCT Trendpaper open source

Veel van de software die de grootste bedrijven ter wereld aanstuurt, onze persoonlijke gegevens beschermt of beveiligingsinformatie codeert, is openbaar en gebaseerd op open source. Ook overheidsorganisaties stellen hun broncode beschikbaar, die je vervolgens zelf kunt gebruiken als bouwsteen voor een volledig nieuw project, een nieuw platform of een nieuw systeem. En dit doe je idealiter niet alleen, maar met grote communities die een gemeenschappelijk doel hebben.

Open source is een ontwikkeling die een forse trendbreuk betekent met het verleden waarin we min of meer blindelings vertrouwen hadden in leveranciers die ons gesloten softwareapplicaties boden. En open source past veel meer bij het huidige tijdsgewricht waarin we steeds meer gericht zijn op delen en gebruiken (deeleconomie) dan op bezitten. Open source veronderstelt dat je deel uitmaakt van een community. Dit vereist een andere state of mind. Hoe gaat ons brein daar mee om? Lees het in het achtste en laatste trendpaper uit de serie Survival of the smartest!

LEES HET TRENDPAPER

 

Trendpaper-serie 'Survival of the smartest'

Wat gebeurt er met ons brein in het digitale tijdperk? Lees het in onze verschillende trendpapers!

LEES MEER