Serviceportaal
“Meer dan 30 jaar geconcentreerde kennis en ervaring”

De geschiedenis van BCT

In 1985 vertrokken de zes oprichters van BCT naar een hutje op de hei om een antwoord te vinden op een belangrijke vraag: Hoe gaan wij onze kennis en kunde ter beschikking stellen aan de markt? Deze vraag is het startsein geweest voor het ontstaan van BCT. Hoe het verder verliep leest u hieronder.

Dots

1985

BCT is geboren! Tijdens het hutje op de hei wordt voor de oprichters duidelijk wat de ambitie is voor het vers opgerichte bedrijf BCT:

“Marktleider worden in documentbeheer!”

Het energiebedrijf Limagas is de allereerste klant die BCT bedient. Het bedrijf geeft in 1985 opdracht tot het geautomatiseerd beheren van haar documenten. Na Limagas volgen meer energiebedrijven, maar ook andere nutsbedrijven waaronder enkele waterschappen.

In 1985 wordt tevens de belangrijke basis gelegd voor het Corsa platform van BCT. De start van vele toekomstige ontwikkelingen.

 

Dots

1992

In 1992 verruimt BCT haar horizon door haar product en dienstverlening uit te breiden richting gemeenten en zorgorganisaties.

Een belangrijke gebeurtenis in dit jaar is de overeenkomst met de gebruikersvereniging (Vergeb) van concurrent Micropost. Het bedrijf houdt op met bestaan en BCT krijgt de gelegenheid om een passende oplossing te leveren voor de leden van deze vereniging. Hiermee maakt BCT een vliegende start in de gemeentewereld.

Dots

1996

BCT maakt met Corsa de belangrijke overstap van DOS naar Windows. Op het Corsa platform worden innovatieve functionaliteiten toegevoegd zoals workflow management en relatiebeheer.

BCT zet in dit jaar de grootste ‘jukebox’ (dataopslag met meerdere optische schijven) van Nederland neer bij de klant gemeente Delfland. Deze schijven hebben een gezamenlijke (in die tijd) indrukwekkende opslagcapaciteit van “maar liefst” 1400mb! Vandaag de dag is deze opslagcapaciteit zelfs voor smartphones al ondermaats!

Wegens een toenemende vraag in de markt gaat BCT ook de branches regionale diensten en provincies bedienen en wordt er in Lanaken (B) een nieuwe vestiging geopend om de Belgische markt beter van dienst te kunnen zijn.

Dots

2002

Het Corsa platform evolueert van een platform voor documentmanagement naar Enterprise Content Management waarbij informatie verrijkt wordt door het in context te plaatsen en te verbinden met processen.

2002 is ook het jaar dat BCT komt met oplossingen specifiek voor woningcorporaties. Om de dienstverlening te verstevigen worden er partnerships gevormd met de firma SG voor de woningcorporatiemarkt en VanMeijel voor weg- en waterbouw.

 

2006

Dit is het jaar dat BCT een ‘solutions-laag’ toevoegt aan het Corsa platform. Hiermee wordt het mogelijk om gerichte oplossingen te bouwen voor de verschillende branches die BCT bedient, maar ook voor verschillende toepassingen (bijv. inkoopfactuurverwerking). In 2006 neemt de vraag naar ECM-oplossingen toe in de onderwijswereld, om hier op in te springen gaat BCT oplossingen leveren die speciaal ontwikkeld zijn voor deze sector.

 

2010

Om beter te kunnen voldoen aan de toenemende vraag van Duitse klanten, wordt een nieuwe vestiging geopend in Duitsland, met een overname van de toenmalige distributeur. BCT heeft de distributeur overgenomen om haar Duitse klanten een zo hoog mogelijke kwaliteit van dienstverlening te kunnen bieden. De BCT vestiging in Duitsland is gevestigd in Aken.

 

2011

BCT introduceert Liber; een totaaloplossing voor zaakgericht werken. In dat jaar levert BCT tevens specifieke oplossingen voor Veiligheidsregio’s.

 

2013

Information creates! Documentbeheer is uitgegroeid naar Enterprise Information Management(EIM), waarmee onze klanten optimaal voordeel halen uit datastromen. Door het beschikbaar en bruikbaar maken van informatie, verhogen we het rendement en bestaansrecht van organisaties.

Dots

2015

De voortschrijdende digitalisering vereiste een nieuwe werkomgeving. In 2015 is BCT met vier Nederlandse vestigingen naar één centraal en representatief kantoorgebouw in Sittard verhuisd. Het pand waar wij ingetrokken zijn betreft het voormalige gemeentelijk bestuurscentrum in Sittard met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Het gebouw aan Hub Dassenplein 3, genaamd “The Black Box”, biedt voldoende ruimte voor verdere groei en is ook een uitstekende plek om te werken. Door alle Nederlandse medewerkers te verenigen in één pand zijn we in staat zijn om efficienter samen te werken om nog meer te bereiken voor onze klanten!

Dots

2016

Livegang van de internationale website bctsoftware.com en herhuizing van BCT Duitsland. Sinds 2014 zijn we al ingeschreven als officiële partner van de RWTH Aachen University. Theorie en praktijk van informatiemanagement verenigd – sinds 7 november 2016 ook onder één dak! Op de locatie van de RWTH werkt BCT actief samen met de FIR e. V. en andere organisaties en instellingen.

Dots

2018

BCT bedient verschillende markten in Nederland, Duitsland en België waarvan ook de gemeentemarkt in Vlaanderen een belangrijke is. Maar innoveren kun je alleen als deel van een groter ecosysteem en wanneer het ecosysteem hiervoor geschikt is. BCT België heeft daarom sinds 1 augustus 2018 een nieuwe locatie: de Corda Campus in Hasselt. Met de keuze voor de Corda Campus onderstreept BCT bovendien haar toekomstige ambities binnen de Vlaamse markt.

Dots

Heden – Toekomst

Zoals u in het bovenstaand verhaal heeft kunnen lezen hebben BCT en haar software een enorme evolutie meegemaakt. De toekomst zal nooit eenduidig zijn. Wat wel een zekerheid is, is dat de markt opnieuw en opnieuw geconfronteerd zal worden met nieuwe uitdagingen en verandering. De informatie revolutie dwingt organisaties mee te gaan in het creëren van nieuwe mogelijkheden. Ook de wet- en regelgevers stellen voortdurend nieuwe eisen, zowel op nationaal als op Europees niveau. En dan is er nog de consument die steeds mondiger en veeleisender wordt. Dit alles zet de concurrentiekracht onder zware druk. Het dwingt af om zo prestatiegericht en efficiënt mogelijk te werken en daar zal BCT in blijven ondersteunen. Wij blijven onze klanten helpen om meer waarde uit hun informatie te halen om zo samen een duurzame en kansrijke toekomst vorm te kunnen geven.

Innovatief denken, technologie-gedrevenheid en creatieve ideeën zijn sinds ons beginjaren in het hutje op de hei onderdeel van ons ons denken en handelen. Één ding is daarom duidelijk: de toekomst zal nooit duidelijk te bepalen zijn. Maar BCT is daarop voorbereid.

Dots