Serviceportaal
Alles over onze organisatie, onze overtuigingen en onze geschiedenis

Over BCT

De kracht van BCT

BCT gelooft dat kritische informatie proactief ter beschikking moet zijn voor de juiste mensen om professioneel te kunnen handelen! Alleen met gerichte informatie in de juiste context kunnen professionals de beste beslissingen nemen. Op deze manier draagt grip op informatie bij aan een veilige, kansrijke en duurzame wereld.

Met een team van ruim 160 getalenteerde medewerkers optimaliseren wij informatiemanagement bij organisaties in verschillende branches en helpen hen in de groei naar een kennisgedreven organisatie om zo het maximale uit informatie te halen.

De kracht van BCT
Dots

Kennis en ervaring

Wij staan bekend als een specialist in informatiemanagement en een aanjager van innovatie. Met onze blik gericht op de toekomst, maar met oog voor het huidige ambitie- en volwassenheidsniveau van organisaties, ontketenen wij een evolutie of een revolutie op het gebied van waardecreatie. Wij helpen organisaties hun bestaansrecht te borgen. Hiervoor ontwikkelen, implementeren en distribueren wij hoogwaardige informatiemanagementtechnologie waarmee dagelijks meer dan 150.000 eindgebruikers werken. Sinds de start ruim 30 jaar geleden, hebben wij een klantportfolio opgebouwd van meer dan 800 organisaties in overheid, semi-overheid en het bedrijfsleven. We gebruiken onze kennis en ervaring om altijd de juiste oplossingen te bieden.

Dots

Waar gaan we voor en waar staan we voor?

In onze visie vindt er een revolutie plaats richting een dynamische informatiewereld. Het is onze missie om deze digitale wereld actief mee vorm te geven – maatschappelijk verantwoord, veilig en duurzaam. Hier staan wij voor waarden zoals deskundigheid, betrokkenheid, betrouwbaarheid, innovatie en respect.

Waar gaan we voor en waar staan we voor?
Dots
Wat wij doen

Enterprise Information Management

De kern van ons bestaansrecht

Geschiedenis

In 1985 vertrokken de zes oprichters van BCT naar een hutje op de hei om een antwoord te vinden op een belangrijke vraag: Hoe gaan wij onze kennis en kunde ter beschikking stellen aan de markt? Deze vraag is het startsein geweest voor het ontstaan van BCT. Hoe het verder verliep leest u hieronder.

1985
BCT is geboren!
Tijdens het hutje op de hei wordt voor de oprichters duidelijk wat de ambitie is voor het vers opgerichte bedrijf BCT:

“Marktleider worden in documentbeheer!”

Het energiebedrijf Limagas is de allereerste klant die BCT bedient. Het bedrijf geeft in 1985 opdracht tot het geautomatiseerd beheren van haar documenten. Na Limagas volgen meer energiebedrijven, maar ook andere nutsbedrijven waaronder enkele waterschappen.

Dots
Survival of the smartest

Survival of the smartest

Wat doet technologie met ons en wat gebeurt er met ons brein? In deze serie vertellen we het verhaal van de ontwikkelingen in technologie met een koppeling aan het menselijk brein.
LEES MEER