Serviceportaal
De Geele Draad’ toont aan dat een best-of-breed strategie wel degelijk werkt. Vijf partners, één doel.
Lees meer >

Corsa/Mid-Office

Dé proces-gebaseerde motor van uw organisatie

Digitale transformatie, digitaal werken… het nieuwe werken. Het zijn termen die meer en meer ons dagelijks leven binnendringen.
De huidige pandemie heeft ons pijnlijk duidelijk gemaakt dat dit geen mode-kreten zijn maar heeft ons geconfronteerd met een reële nood aan digitalisering.

BCT begeleidt al jaren openbare besturen in deze noodzakelijke transitie en heeft hiervoor een aantal oplossingen ontwikkeld die samen het Mid-office voor Vlaamse gemeenten vormen.

Dots

Modulair platform

Met het Corsa Mid-Office biedt BCT een modulair platform aan dat een centraal instrument vormt om de digitale transformatie in de praktijk ook effectief te realiseren.

De basis van het Corsa Mid-Office is een digitale werkomgeving met de focus op het centraal ter beschikking stellen van alle relevante informatie om je dienstverlening op een kwalitatieve, digitale manier te voeren. Informatie-management vertaalt zich hier naar digitale dossiervorming en een set aan hulpmiddelen die het dagelijkse werk van je medewerkers een stuk verlichten.

De 2e pijler van het Corsa Mid-Office heeft procesmanagement als focus. Hiermee ben je in staat om grote stappen te zetten naar een meer efficiënte, voorspelbare en betrouwbare dienstverlening.

Modulair platform
Dots

Grip op procesmanagement

Procesmanagement binnen een organisatie doorvoeren is geen evidentie, dat hebben velen onder ons al mogen ervaren. BCT biedt ook hiervoor een oplossing aan in de vorm van de iGEN procesmanagement-tool. Een softwaretool maar vooral een methodiek die ontstaan is op basis van ervaringen uit het verleden en specifiek voor én door de Vlaamse besturen werd ontwikkeld.

iGEN bevat als kern een proces-architectuur, waarin alle processen die een openbaar bestuur gebruikt beschreven zijn. Door een sterke integratie met het BCT Mid-Office ben je in staat om vanuit iGEN automatiseringsopties te pushen naar het Corsa Mid-Office. Processen worden zo effectief in de praktijk toegepast zoals je ze beschreven hebt.

Hierdoor krijg je effectief grip op je organisatie en heb je met iGEN een organisatiebreed stuurinstrument in handen waardoor je je dienstverlening naar een hoger niveau tilt.

Grip op procesmanagement
Dots

Registraties COVID-19 besmettingen

De corona pandemie heeft een sterke impact op het leven van ons allemaal. Ook voor de lokale besturen heeft het Coronavirus grote impact op ondermeer de dienstverlening, besluitvorming, veiligheid en hulp aan burgers en ondernemingen. Bekijk de 5 minuten demo waarin getoond wordt hoe de samenwerking tussen iGEN en het Mid-Office praktisch toegepast kan worden.

Dots

iGEN en het Corsa Mid-Office als één geheel of solitair

iGEN en het Corsa Mid-Office vormen dus één geheel, anderzijds kan je iGEN solitair gebruiken. Aan u de keuze om eerst de focus te leggen op procesmanagement met iGEN en vandaaruit eventueel door te groeien naar een volwaardig Mid-Office of te starten met de digitale werkomgeving binnen het Mid-Office.

De mogelijkheden zijn legio. Onze consultants helpen u graag verder in het uitstippelen van het juiste pad voor jouw bestuur.

Dots
De Geeledraad

Best-of-breed of toch maar niet?

De Geele Draad’ toont aan dat een best-of-breed strategie wel degelijk werkt. Vijf partners, één doel.
Lees meer >